Zamyšlení12.10.2021

Proč jsem se rozhodla vytvořit nový web

Ve své branži se pohybuji několik let takzvaně na dvou frontách – jako realitní makléř/obchodník a jako manažer, který vede svůj tým k individuálním i společným úspěchům. Jako obchodník mám svůj profesní web pavlinalavickova.cz, kde najdete mou nabídku nemovitostí, dále již uskutečněné obchody, reference od klientů na společnou spolupráci a další důležité informace. Jenže v posledních letech se zaměřuji více na svou práci manažera a team leadera, která se od samotných obchodů diametrálně liší. 

Posun v manažerské kariéře jako hlavní impuls

Popravdě jsem o vlastním webu uvažovala již několik let zpět a dokonce proběhla i nějaká první jednání o jeho možné podobě, ale teprve nyní podle mého názoru nastal správný čas. Za poslední roky jsem vybudovala poměrně široký tým a otevřela nové pobočky realitní kanceláře M&M reality. Jenže není čas usínat na vavřínech. Práce je dost a stále přibývá, proto se snažím nejen vést svůj tým k individuálním i společným úspěchům, ale také vhodně jej doplňovat o nové ambiciózní makléře, kteří do našeho týmu zapadnou i po lidské stránce. 

Jako manažer chci jít příkladem. Konkurence v realitách je poměrně vysoká a kdo chce být úspěšný, musí nejen svou práci dělat na skvělé úrovni, ale musí ji umět stejně skvěle prodat. Tento web tak nebude další výkladní skříní nemovitostí na prodej, jeho účel je mnohem hlubší.

Know how na zlatém podnose

Na blogu se budu snažit reflektovat svou práci a předávat část svého manažerského know how širší veřejnosti. Chci také veřejnosti ukázat, jak skvělé lidi mám kolem sebe ve svém týmu a že práce realitního makléře mém tému není o papírování a prohlídkách bytů. Co se týče moderní technologie, v rámci ČR jsme v tom asi nejdál. Ale měla jsem teď na mysli to, že se z nás kolegů postupně stávají přátelé. Věřte mi, že v takovém případě se vám chodí do „práce" úplně jinak. Pořád jsme lidi a o lidech to celé je. Nikoli o domech, pozemcích nebo bytech. Třeba vám tyhle informace, know how a pohled do zákulisí pomůže udělat v životě rozhodnutí, které byste za normálních okolností neudělali. Makléři se u nás nestávají z absolventů. Sice také, protože máme skvělý program pro studenty, ale do mého týmu se přidávají lidé po i 20 letech zaměstnání v nejrůznějších oborech od gastronomie přes účetnictví až po dopravu. Nikdy není pozdě na to udělat změnu.

Pojďme společně zbourat předsudky vůči makléřům

Přestože se to v poslední době trochu zlepšilo i díky novému realitnímu zákonu, práce realitního makléře je veřejností vnímána něco jako „shrábnutí provize za nic" a „makléřem může být kdokoliv". Mou úlohou je ukázat lidem, že je minimálně v případě našeho týmu realita trochu jinde. Do každého obchodu investujeme spousty času, eneregie i financí a to ze dvou zásadních důvodů:

  • aby obchod proběhl po všech stránkách v pořádku 
  • aby všechny strany obchodu byly spokojené

Práce realitního makléře není pro každého. Není to jednoduchá práce, ale v případě píle a maximálního nasazení se z toho může stát věc, která vás bude bavit a která vám zároveň přinese poměrně slušný příjem. 

Chcete o práci makléře vědět více a třeba by vás zajímalo, jaké to je pracovat v mém týmu? Ozvěte se mi. Ráda si o tom s vámi nezávazně popovídám v naší kanceláři v centru Plzně.